Check de website afmetingen met deze tools

Website afmetingen

‘Vroeger’ hoefde je als webdesigner weinig rekening te houden met de afmetingen van het beeldscherm waar een website op bekeken werd. Alleen een computer beschikte over internet en elk beeldscherm had zo’n beetje dezelfde grootte. De laatste jaren is hier een enorme ontwikkeling in geweest. Computers zijn er tegenwoordig in allerlei maten, maar ook andere apparaten beschikken over internet. Denk aan telefoons, tablets en zelfs televisies. Doordat al deze apparaten over internet beschikken, kunnen ze ook allemaal je website bekijken en moet je als webdesigner dus rekening houden met verschillende website afmetingen. En zowel de webdesigner als de klant wil natuurlijk dat de website er in elke afmeting goed uit ziet!

Ik ga je nu niet vertellen hoe je dat kunt doen…

Jammer hè?!

Ik wil je wel een tip geven over hoe je kunt achterhalen hoe jouw website er in al die afmetingen uit ziet.

Website afmetingen controleren

Niet iedereen heeft een televisie met internet, een smartphone en een tablet zodat hij kan controleren hoe zijn website er in al die afmetingen uitziet. Geeft niets hoor, er zijn andere oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld een van de talloze websites  gebruiken waar je de URL van je website in kunt vullen en vervolgens krijgt te zien hoe je website er in de meest standaard afmetingen uit ziet. Op deze website kun je zelfs kiezen voor een specifiek apparaat.

Toch zijn die websites niet altijd even handig. Als je verder wilt klikken en meerdere pagina’s wilt controleren, gaat het wel eens mis. Brower Chrome (mijn favoriet!) biedt uitkomst met een handige extensie die je kunt gebruiken om de verschillende website afmetingen te controleren: Browser width. En ja, deze extensie is gratis :)

Open de link in je Chrome browser, klik op de blauwe knop ‘gratis’ en de extensie wordt geïnstalleerd. In de rechter bovenhoek van je browser heb je nu een extra knop met een beeldscherm er op. Als je daar op klikt, kun je verschillende afmetingen selecteren. Bij elke afmeting staat vermeld welk apparaat die afmeting heeft. Klik op een afmeting en je browser schaalt automatisch naar het gekozen formaat. Zo kun je dus exact zien hoe jouw website er op een iPhone of iPad uitziet, ook al heb je zelf een Samsung Galaxy! Als je toch bezig bent, check dan ook nog even wat Google over de mobiel vriendelijkheid van je site te zeggen heeft.

Chrome extensie voor verschillende website afmetingen

 

En? Tevreden over wat je ziet?

 

Hoe is het met het onderhoud van jouw website gesteld?
Enig idee waar je kunt zien hoeveel updates er zijn en waarom het belangrijk is dat je die uitvoert?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *