Haal meer uit je tekstwidgets

Bij een WordPress website heb je vaak de mogelijkheid om aan de zijkant en onderkant van de website widgets te plaatsen. Op onderstaande afbeelding zie je een sneak preview van mijn nieuwe website met aan de onderkant vier widgets. In het eerste blokje staat de widget Aangepast Menu en in het derde blokje staat een Facebook Like Box. Het gaat mij nu even om het tweede en het vierde blokje waar gewone tekst in staat.

Footer

Als je een bericht of pagina aanmaakt, heb je in de editor een werkbalk staan om de tekst te bewerken. Als je in een widgetruimte tekst wilt plaatsen en je gebruikt daarvoor de widget Tekst, dan heb je geen werkbalk. Als je dan bijvoorbeeld je tekst wilt uitlijnen, een link of een opsomming wilt maken, moet je code gebruiken. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Ik zie daardoor vaak gebeuren dat de widgetruimtes niet optimaal gebruikt worden.

tekstwidget

Haal meer uit je tekstwidgets met de plugin Black Studio TinyMCE Widget. Dit is een gratis plugin die je direct via de optie Plugins – Nieuwe Plugin in het menu kunt downloaden. Nadat je de plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebt, krijg je een nieuwe widget te zien die Visuele bewerker (of Visual editor) heet. Gebruik deze widget als je een tekst wilt plaatsen in een van de blokjes aan de zij- of onderkant van je website. Je zult zien dat er nu wel een werkbalk boven de editor staat waardoor je onder andere eenvoudig tekst kunt uitlijnen, een link of een opsomming kunt maken zonder code te gebruiken! Zo wordt het werken aan je website nog leuker :-)

visuele editor

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *