Een Ode aan …

… de vrouw die onlangs nog werkzaam was als jeugdverpleegkunde, zich nu verdiept in WordPress omdat ze iets anders wil doen en vraagt of het goed is als ze haar gebed even doet in de green room. Slechts drie minuutjes, we hoeven niet weg en ook niet stil te zijn.

… de vrouw die met haar collega’s het podium op mag, stikzenuwachtig is, het hartstikke goed doet en tot de conclusie komt dat ze het best leuk vindt op het podium.

… de vrouw wiens naam ons doet vermoeden dat ze een man is (sorry!), vol zenuwen haar eerste talk geeft en ons van onze stoel doet springen van enthousiasme. Wij zijn fan van style tiles. En van jou.

… de vrouw die last minute het programma ingefietst wordt en bang is dat het publiek meer oog voor het mooie uitzicht heeft dan voor haar talk. Die vervolgens ons hart wint met haar fantastische live demonstratie. Zelf vindt ze het rommelig, wij vinden het authentiek.

… de vrouw in de organisatie die de meest leuke pauze teksten schrijft. En die aan het eind letterlijk groen naar huis gaat omdat ze zoveel van zichzelf gegeven heeft.

… de vrouw die niets met WordPress doet, ons in 45 minuten leert hoe we op onze bureaustoel met behulp van yoga kunnen ‘unwinden’ en ons laat lachen tijdens de sessie. Met jou willen we elke dag wel yoga doen.

… de vrouw die niet met WordPress werkt, maar wel op bijna elke WordCamp vrijwilliger is. Die door haar ervaring de steekjes oppakt die wij laten vallen en fantastisch voor haar collega’s zorgt.

… de vrouw die zoveel technische kennis heeft dat haar talks voor ons te ingewikkeld zijn, maar wel altijd een zaal vol heeft zitten met mensen die diep onder de indruk naar haar luisteren. En die WordCamp t-shirts verzamelt en uitdeelt aan mensen die zelf niet in de gelegenheid zijn deze toffe events te bezoeken.

… de vrouw die de workshop Moderne CSS volgt. Die de lunch overslaat omdat ze nog zo lekker bezig is. Die helemaal opgaat in code.

… de vrouw die voor het eerst naar een WordCamp gaat, voor het eerst vrijwilliger is en voor het eerst als MC op het podium staat. Alsof ze het al jaren doet.

… de vrouw die een weekendje over komt vanuit Spanje om teamlead te zijn tijdens Contributor Day en de meest epic foto van WordCamp Rotterdam 2018 maakt.

… de vrouw die sponsor is, een talk verzorgt, de aanwezigen vermaakt en vervolgens de organisatie zo dankbaar is. Nee, jij bedankt.

Jullie staan misschien niet allemaal op het podium, maar sure as hell dat jullie er zijn. Zonder jullie zou een WordCamp geen WordCamp zijn.

WordCamp Rotterdam Vrouw: you rock!

? Rosanne & Annemieke

 

 

 

 

 

Oh en WordCamp Rotterdam man … jij mag er ook best wezen 😉

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *