Een niche webshop met grootse plannen

Taste for Audio

Een niche webshop met grootse plannen

Met Tasteforaudio.com voorziet Samuel Melief de liefhebber van unieke en kwalitatieve audio-apparatuur. 

Zijn zorgvuldig geselecteerde aanbod van nieuwe, pre-owned en vintage producten moet lang meegaan en duurzaamheid vindt hij ontzettend belangrijk. 

Zijn mooie verhaal verdiende een professionele webshop. En die mochten wij maken.

“Ik ben geen handelaar, ik ben ondernemer,” zegt Samuel. “Daarom wilde ik naast de verkoop op Marktplaats ook een goede webshop die vertrouwen uitstraalt.”
“Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan naar welk platform het beste zou werken en heb toen een lijst gemaakt van tien webshopbouwers die me aanspraken,” vertelt Samuel. “Ik zocht een bedrijf dat betaalbaar was maar niet standaard.”


“Daarna heb ik het teruggebracht tot 3 bedrijven en heb ik de knoop doorgehakt. Ik belde Rosanne op en was al meteen enthousiast. Ze is supergoed in communicatie, is duidelijk en luistert goed. Ze stelde kritische vragen over zaken waar ik zelf niet meteen aan had gedacht. En ze geven ook goed aan wat wel bij de offerte hoort en wat niet, dus wat je zelf nog moet doen.”

De Opdracht

“Buro Staal is echt supergoed in communicatie. Rosanne denkt mee als ondernemer en Tim en Rick zijn technisch sterk en houden van aanpakken.”

De Situatie

Taste for Audio is in 2021 ingeschreven bij de KvK. In 2023 huurde Samuel zijn eerste pand. Nu is er een showroom en opslag ineen. Door deze groei, in combinatie met zijn plannen voor de toekomst, kwam er behoefte aan een professionele webshop.


“Ik verkoop high-end producten en dat moest de shop ook gaan uitstralen. Ook al verkopen zelfs de grote audiodealers via Marktplaats, dat straalt totaal niet uit waar ik voor sta, namelijk kwaliteit en duurzaamheid. En ik wil dat mensen weten dat ik een betrouwbare ondernemer ben. Ik ben ook nogal ambitieus.”

“Met Marktplaats kun je trouwens ook niet internationaal gaan. Nu wel. Ik heb de webshop ook direct naar het Engels vertaald. Daardoor moet je alles wel dubbel doen, maar ik krijg nu al vooral aankopen uit het buitenland. In de toekomst ga ik ook aan Amerika verkopen. Nederlandse klanten kijken meestal eerst in de webshop en komen daarna naar de showroom.”

Nog een goede reden om een eigen webshop te laten maken is dat je kunt gaan werken met cadeaukaarten, marketing gemakkelijker wordt en je niet afhankelijk bent van andere platformen. “Marktplaats past zijn beleid nogal vaak aan,” vertelt Samuel. “Daar wil ik niet van afhankelijk zijn. Nu kan ik veel meer mijn eigen plan trekken.”

Het doel

“Ik heb echt niks met die moderne troep die hooguit 5 jaar meegaat. Ik wil dat mensen kiezen voor kwaliteit. Dat is veel duurzamer.”

De aanpak

“De communicatie verliep heel prettig, met Rosanne maar ook met Tim en Rick. Ze gaven duidelijk aan wat er moest gebeuren, in welke volgorde en wie het ging oppakken. Iedereen bij Buro Staal heeft zijn eigen expertise, zijn eigen inbreng. Als ik Tim een lijst met punten stuurde had hij binnen no-time alles gefixt.”


We gebruikten in dit geval voornamelijk e-mail om te communiceren, in combinatie met Excel-lijsten waarop we alles af konden vinken. Af en toe een telefoongesprek en zo hebben we in 5 maanden de hele shop opgeleverd.


“Eigenlijk zou hij een maand eerder online gaan, maar we hadden best een lijst aan dingen die we nog moesten regelen. Lag echt bij mij. En omdat hij dus tweetalig is moesten we alles dubbel doen. Ook de blogs wilde ik er bij de lancering al op hebben staan. Dus ik heb het mezelf niet gemakkelijk gemaakt. Maar goed, dat doe ik nooit.”

Het resultaat

De webshop is op het moment van schrijven net een maand in de lucht. Dus het is nog een beetje lastig om al over resultaten te spreken. Zelf is Samuel in ieder geval dik tevreden.


Alhoewel Samuel alle ruimte van ons krijgt om ook te vertellen wat er niet zo goed ging, kan hij niet echt iets bedenken. “Ik ben echt een perfectionist. Alles is precies zoals ik het wil. We gaan natuurlijk nog wel finetunen. Ik heb een hoop plannen voor de toekomst van dit bedrijf en dat gaan jullie allemaal terugzien op de site.”


We zijn supertrots dat Samuel zo blij is met het resultaat. Er werden na de oplevering zelfs twee taarten bezorgd! Daar houden we van.
We wensen Samuel heel veel succes met zijn mooie bedrijf en blijven daar graag bij betrokken.

verdien ook tijd terug die je beter kunt besteden aan groei

Wij gaan vol gas voor je aan de slag. Met meer dan 10 jaar ervaring maken we er iets moois van. 

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader