Afbeeldingen in je WordPress fotogalerij linken

Eerder beschreef ik al hoe je zonder een plugin een mooie fotogalerij op je WordPress website te plaatsen en hoe je deze foto’s in een mooie lightbox kunt laten openen. Een andere mogelijkheid is om van elke foto in je galerij een link te maken naar een interne of externe pagina.

Van de afbeeldingen in je WordPress fotogalerij een link maken

Stel: je hebt een beautysalon en in je salon verkoop je producten van vier merken. Op je website heb je van elk merk een pagina gemaakt met meer informatie over het merk en de producten. Op je homepage wil je de logo’s van de vier merken laten zien en elk logo moet linken naar de specifieke pagina over het merk.

Het tonen van de vier logo’s op de homepage is gelukt met behulp van de standaard galerij functie in WordPress. Maar waar je bij een losse afbeelding standaard in kunt stellen dat de afbeelding een link moet worden, kan dat bij de galerij helaas niet. Gelukkig is er een slimmerd geweest die hier een oplossing voor bedacht heeft.

Het enige wat je hoeft te doen, is de plugin WP Gallery Custom Links installeren. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Log in in je website en ga naar ‘Plugins’.
  2. Klik op ‘Nieuwe plugin’, vul in het zoekscherm WP Gallery Custom Links in en druk op enter.
  3. Het eerste zoekresultaat is (als het goed is) direct de goede. Klik op ‘Nu installeren’ en vervolgens op ‘Plugin activeren’.

wordpress fotogalerij linken

Nadat je de plug in geactiveerd hebt, ga je (terug) naar je fotogalerij. Als je nu op een foto klikt, zie je dat er aan de rechterkant meerdere opties bijgekomen zijn.

  • Galerij Link URL: hier kun je de link invullen van de pagina waar de foto naar toe moet linken. Wil je dat de foto helemaal niet linkt? Vul dan [none] in.
  • Galerij Link doel: hier kun je aangeven of de link in hetzelfde venster of in een nieuw venster geopend moet worden
  • Galerij link OnClick effect: hier kun je instellen wat er met de lightbox (als je die ingesteld hebt) moet gebeuren.

link instellingen foto galerij

Galerij link instellingen voor gevorderden

  • Galerij link extra CSS Classes: als je nog extra css classes toe wilt kennen aan de link kan je de class hier invullen.
  • Gebruik [ gallery ignore_gallery_link_urls=”true” ] om alle custom links van de hele galerij te negeren of  [ gallery remove_links=”true” ] om ze te verwijderen.
  • Gebruik [ gallery open_all_in_new_window=”true” ] om alle afbeeldingen in de galerij in een nieuw venster te openen of  [ gallery open_all_in_same_window=”true” ] om ze in hetzelfde venster te openen.
  • Gebruik [ gallery rel=”nofollow” ] om het rel attribuut met de waarde “nofollow” toe te voegen aan alle custom links in de galerij.

Hoe is het met het onderhoud van jouw website gesteld?
Enig idee waar je kunt zien hoeveel updates er zijn en waarom het belangrijk is dat je die uitvoert?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *