Afbeeldingen in je WordPress fotogalerij linken

Afbeeldingen in je WordPress fotogalerij linken

Eerder beschreef ik al hoe je zonder een plugin een mooie fotogalerij op je WordPress website te plaatsen en hoe je deze foto’s in een mooie lightbox kunt laten openen. Een andere mogelijkheid is om van elke foto in je galerij een link te maken naar een interne of externe pagina.

Van de afbeeldingen in je WordPress Fotogalerij een link maken

Stel: je hebt een beautysalon en in je salon verkoop je producten van vier merken. Op je website heb je van elk merk een pagina gemaakt met meer informatie over het merk en de producten. Op je homepage wil je de logo’s van de vier merken laten zien en elk logo moet linken naar de specifieke pagina over het merk.

Het tonen van de vier logo’s op de homepage is gelukt met behulp van de standaard galerij functie in WordPress. Maar waar je bij een losse afbeelding standaard in kunt stellen dat de afbeelding een link moet worden, kan dat bij de galerij helaas niet. Gelukkig is er een slimmerd geweest die hier een oplossing voor bedacht heeft.

Het enige wat je hoeft te doen, is de plugin Gallery Custom Links installeren. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Log in in je website en ga naar ‘Plugins’.
  2. Klik op ‘Nieuwe plugin’, vul in het zoekscherm Gallery Custom Links in en druk op enter.
  3. Het eerste zoekresultaat is (als het goed is) direct de goede. Klik op ‘Nu installeren’ en vervolgens op ‘Activeren’.

Nadat je de plug in geactiveerd hebt, ga je naar je media-bibliotheek. Als je nu op een foto klikt, zie je dat er aan de rechterkant meerdere opties bijgekomen zijn.

  • Link URL: hier kun je de link invullen van de pagina waar de foto naar toe moet linken. Wil je dat de foto helemaal niet linkt? Laat dit dan leeg.
  • Link doel: hier kun je aangeven of de link in hetzelfde venster of in een nieuw venster geopend moet worden
  • Link rel: hier kun je instellen of zoekmachines de link moeten volgen of niet.

Bovenstaande plugin is te gebruiken met meerdere galerij oplossingen, waaronder de standaard WordPress galerij, Gutenberg en anderen. Houd er wel rekening mee dat de link echt aan de afbeelding gekoppeld wordt. Als je de afbeelding dus in meerdere galerijen laat terugkomen, hangt in elke galerij de link aan de afbeelding.

Onze blogs nooit meer mislopen?

Ontvang onze nieuwsbrief boordevol kennis, belangrijke updates en nieuws over ons vakgebied dan 1x per maand zo in je inbox.
Uiteraard wordt je e-mailadres helemaal nergens anders voor gebruikt en kun je je altijd nog uitschrijven als je toch spijt hebt van al die handige informatie in je mailbox. We snappen goed hoe overweldigend onze bak aan kennis kan zijn, hoor!
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader