WordPress blog opslaan als PDF

Via social media en nieuwsbrieven komen er de hele dag links voorbij naar interessante blogs. Heel vaak lees ik zo’n blog en denk ik: ‘dit moet ik onthouden!’. Op dat moment kan ik er niet direct iets mee, maar ik weet zeker dat het een keer van pas gaat komen voor mezelf of voor iemand anders. En als ik dat heb bij andere blogs, zullen bezoekers dat ook bij mijn en bij jouw blogs hebben! Dus vroeg ik me opeens af hoe ik er voor kan zorgen dat bezoekers mijn WordPress blogs eenvoudig kunnen bewaren.

‘Lees later’-tool

lees laterEen ‘Lees later’-tool is in mijn ogen de handigste oplossing. Al eerder schreef ik over een zogenaamde ‘lees later’-tool die je aan je browser kunt toevoegen. Google Chrome heeft bijvoorbeeld voor Instapaper een handige extensie waardoor er in je browser een ‘Lees later’-knop wordt toegevoegd. Maar  ik kan er niet vanuit gaan dat iedereen deze, of een vergelijkbare, tool kent en gebruikt. Daarom hieronder ook nog een ‘ouderwetse’ optie. 

WordPress blog opslaan als PDF

Opslaan als PDFIk had al vaker op websites gezien dat je een blog kon opslaan als PDF. Lang niet zo efficiënt als een ‘Lees later’-tool, maar voor mensen die daar niet bekend mee zijn of niet graag mee werken, wel erg handig. Bijkomend voordeel is dat je de informatie opslaat op je computer. Mocht het blog ooit verwijderd worden, dan heb je nog steeds toegang tot de informatie. Met de plugin Print Friendly and PDF Button kun je er voor zorgen dat je bezoekers je WordPress blogs als PDF kunnen opslaan. Twee vliegen in een klap dus! De plugin is inmiddels toegevoegd aan deze website. De bezoekers die niet bekend zijn met een ‘lees later’-tool of deze niet prettig vinden om te gebruiken, kunnen nu dus al onze WordPress blogs opslaan als PDF.

Gebruik jij andere tools om blogs te bewaren? Laat het weten in een reactie!

Vond je deze blog nuttig? Dan zou ik het fijn vinden als je hem deelt via social media zodat anderen er ook hun voordeel mee kunnen doen! Toevoegen aan je ‘lees later’-lijst of opslaan als PDF mag natuurlijk ook 😉

SAMEN RENNEN, SPRINGEN, VLIEGEN,
DUIKEN, VALLEN, OPSTAAN
EN WEER DOORGAAN.