De meeste mensen die WordPress gebruiken om een webshop te runnen, zijn bekend met de plugin WooCommerce. Deze plugin voegt een webshopfunctionaliteit toe aan je website. WooCommerce is volop in ontwikkeling, waardoor er regelmatig updates zijn.
Net als WordPress, is ook WooCommerce in het Nederlands beschikbaar. Als je een Nederlandse installatie van WordPress hebt en je installeert de plugin WooCommerce, zal deze automatisch ook in het Nederlands geïnstalleerd worden. Maar de laatste weken merkte ik dat ik in verschillende webshops WooCommerce opeens weer in het Engels zag staan. Terwijl ik 100% zeker was dat er een Nederlandse vertaling beschikbaar was en dat de WordPress installatie in het Nederlands was.

WooCommerce taalbestanden bijwerken

Als dit voorheen gebeurde, kon je via WooCommerce > Systeemstatus > Tools een update van de vertaling forceren zodat alles weer in het Nederlands kwam te staan. Maar, paniek, die optie was verdwenen sinds versie 2.5 van WooCommerce! Ik heb alle tabbladen en optie van WooCommerce nagelopen, maar ik kon de functie nergens terug vinden.
Ik was enorm aan het tobben met taalbestanden en besloot uiteindelijk de plugin WooCommerce (nl) te gebruiken, maar toch zinde het me niet. Ik wilde niet weer een extra plugin gebruiken en het moest toch gewoon anders kunnen?
Na lang zoeken kwam ik er achter. Sinds WooCommerce versie 2.5 is de optie om de vertaling bij te werken verplaatst naar Dashboard > Updates. Als je WooCommerce geüpdatet hebt en je krijgt een Engelstalige versie, kijk dan dus even bij je updates onder het kopje ‘Vertalingen’. Grote kans dat daar een update beschikbaar is die je WooCommerce weer in het Nederlands zet 🙂
woocommerce in het nederlands

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *