aantalreacties

Weg met spam!

Ken je dat? Je hebt een nieuw bericht op je website gezet en een aantal dagen later krijg je een of meerdere e-mails binnen met reacties op je bericht. “Yes!”, denk je “mijn bericht wordt gelezen en mensen reageren. Hoe tof is dat?!” Als je de reactie leest, blijkt het een desillusie te zijn: het is spam. De aanbiedingen voor merkkleding en viagra vliegen je om de oren. Als je er niets mee doet, stapelen de berichten zich op in de back-end van je website en dat is zonde van de ruimte.

Ik leg je vandaag uit hoe je die spamreacties makkelijk kunt verwijderen.

Tip: Weg met spam!

Vorige week vertelde ik dat je het aantal berichten per pagina in de admin kunt instellen. Dezelfde functie vind je terug bij pagina’s en reacties.

aantalreacties

Ga naar ‘Pagina” of ‘Reacties’ en klik rechtsboven aan op ‘scherminstellingen’. Er verschijnt een verborgen menu. Aan de linkerkant kun je nu instellen hoeveel berichten je per pagina wilt tonen.

Ik werkte laatst aan een website waar 598(!) spamreacties opstonden. Ik heb toen het aantal reacties per pagina op 100 gezet, zodat ik met de bulkactie 100 reacties tegelijk kon verwijderen. Ik hoefde toen maar 6 pagina’s te doorlopen i.p.v. 30! En daarna heb ik natuurlijk een goede spamfilter geïnstalleerd :)

P.S. Lees ook welke goede en gratis spamfilter ik geïnstalleerd heb!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *