Waarom je beter niet zelf je website kunt maken

Een goede website is ontzettend belangrijk. Het is vaak het eerste wat een (potentiële) klant ziet wanneer hij of zij jou online opzoekt. Dit is de eerste indruk die je kunt achterlaten, dat moet natuurlijk een goede zijn. Met een duidelijke en overzichtelijke website weet de klant meteen wat hij of zij van jou kan verwachten. Zorg ervoor dat de klant meer van jou wil lezen, zodat ze je website goed bekijken en zelfs vaker bezoeken.

Een website maken kan erg lastig zijn wanneer je niet technisch bent aangelegd. Het is ontzettend belangrijk dat een website goed in elkaar steekt, zodat jouw website kwaliteit en professionaliteit uitstraalt. Het is daarom aan te raden om de nodige technische kennis te bezitten, of om het uit handen te geven.

3 Redenen waarom je beter niet zelf je website kunt bouwen

  1. Wanneer je niet thuis bent op het technische vlak, zul je veel moeten leren op het gebied van websites. Het kost veel tijd om je erin te verdiepen hoe het nu allemaal precies werkt, welke je beter kunt steken in jouw bedrijf zelf.
  2. Tools waar je zelf je website mee kunt bouwen, zien er vaak prima uit, maar zitten technisch minder goed in elkaar wat invloed heeft op de laadtijd van je website. Dit heeft weer invloed op de conversie van je website. Daarnaast heeft slechte techniek ook invloed op je SEO. Wanneer je een echt unieke website wilt, is dit lastig te realiseren met deze tools.
  3. We hadden het net over conversie en SEO, dat zijn ook aspecten die bij een goede website komen kijken. Het gaat verder dan alleen een mooie vormgeving. Het is belangrijk dat je website de juiste content bevat. Wanneer je hier zelf niet veel van weet, is het belangrijk om dit door een expert te laten nakijken.

5 Tips voor als je toch zelf je website wilt maken

  1. Gebruik een tool, CMS of template waardoor je website in ieder geval ook gelijk responsive is. De komende jaren zal het mobiele websitebezoek alleen maar toenemen. Een website die niet responsive is kan dus echt niet meer.
  2. Als je WordPress gebruikt, investeer in een thema. Er zijn heel veel gratis thema’s, maar de kwaliteit van een betaald thema is over het algemeen beter en je krijgt er support bij. Daarnaast kun je zo beter een unieke website creëren.
  3. Gebruik geen enorm menu met submenu’s en sub-submenu’s. Je menu wordt dan één groot doolhof voor je bezoeker. Houd het simpel en overzichtelijk. Heb je meer dan 6 à 7 menu-items? Kies dan voor twee menu’s. Gebruik korte woorden om je categorieën aan te tonen.
  4. Verklein foto’s voordat je ze uploadt. Grote foto’s vertragen je site enorm.
  5. Jij moet aan het einde van een pagina vertellen wat de bezoeker nu moet doen, zodat ze dat niet zelf hoeven te verzinnen. Dit doe je met een Call to Action button. Zorg dat de buttons opvallen door een kleur te gebruiken die complementair is aan je huisstijl. Je kunt het Adobe Color Wheel gebruiken om die kleur te vinden. Voorbeelden voor een Call to Action button: Neem nu contact met ons op! / Bel ons / Stuur een bericht / Like ons op social media / Mogen wij je bellen? / Vraag direct een offerte aan.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *