Voorrang mobielvriendelijke sites in mobiele zoekresultaten

mobielvriendelijke sitesHet werd in december al aangekondigd, vandaag is het zo ver: Google heeft wereldwijd een verandering in het zoekalgoritme uitgerold, waardoor websites die niet mobielvriendelijk zijn een stuk lager geplaatst worden in de mobiele zoekresultaten. Websites die wel mobielvriendelijk zijn, komen daardoor automatisch hoger in de mobiele zoekresultaten.

Waarom mobielvriendelijke sites voorrang krijgen

Google geeft mobielvriendelijke sites voorrang, omdat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van internet op mobiele telefoons. Stel: je wilt romantisch dineren met je lief in een leuke stad, bv Delft. Je pakt je mobiele telefoon, gaat naar de site van Google en vult in “romantisch restaurant Delft”. Je krijgt een aantal zoekresultaten te zien en opent de eerste. Hoe irritant is het dan als die website niet mobielvriendelijk is? Je moet alle kanten opvegen op je scherm, inzoomen, uitzoomen, weer verder vegen etc. voor dat je meer te weten bent gekomen over het restaurant. Ongemerkt stoort het je mateloos en ga je door naar het volgende zoekresultaat. Het restaurant verliest hierdoor een klant, maar dat vindt Google niet het grootste probleem. Wat Google wil is dat het gebruiksgemak voor jou optimaal is. Een website die niet mobielvriendelijk is, zorgt niet voor optimaal gebruiksgemak. Daarom wil Google deze sites niet meer bovenaan in de zoekresultaten tonen.

Als je op je mobiel de zoekresultaten bekijkt, staat er al langer bij elk resultaat of de website geschikt voor mobiel is of niet. Voorheen telde dit niet mee in de positionering van de zoekresultaten, maar vanaf vandaag dus wel. Dit geldt overigens alleen op smartphones, niet op tablets en computers. De verwachting is dat de verandering in het algoritme grote invloed zal hebben op de mobiele zoekresultaten en op het verkeer naar websites die niet mobielvriendelijk zijn.

Benieuwd of jouw website mobielvriendelijk is? Op deze pagina kun je controleren of jouw website voldoet aan de eisen van Google.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *