De afgelopen twee dagen heb ik cursus gegeven. Ik heb Martine, een vrouwelijk onderneemsters, geleerd hoe ze zelf een WordPress website kan maken. Het waren twee intensieve, maar ontzettend leuke en gezellige dagen waarin Martine heel veel werk verzet heeft. Het ontwerp is klaar, Martine gaat de komende weken aan de slag met haar webteksten en daarna komt de website online.

Tijdens het geven van de cursus ontdekte ik dat ik heel veel ‘trucjes‘ ken in WordPress. Door die trucjes kun je nog makkelijker werken met dit systeem en je website nog beter maken. Ik bedacht me dat ik al deze trucjes zelf ontdekt heb of er echt naar moest zoeken omdat ik bijvoorbeeld tegen een probleem aan liep. In de vele literatuur en filmpjes over WordPress worden ze vaak niet standaard meegenomen. Omdat ik zeker weet dat je deze tips waardevol zult vinden als je met een WordPress website werkt, heb ik woensdag uitgeroepen tot #WordPresstipdag en krijg je vanaf vandaag elke woensdag een nuttige tip.

Doe er je voordeel mee!

Tip: Vind pagina’s eenvoudig terug

Als je een wat uitgebreidere website hebt met veel pagina’s, passen in het pagina-overzicht niet alle titels op één pagina. Onder aan het overzicht verschijnen pijltjes waarmee je naar de volgende pagina met titels kunt.

Ik zoek me af en toe suf naar de pagina die ik wil bewerken, omdat ik niet weet op welke bladzijde die staat of omdat ik hem gewoon over het hoofd zie. En dat vind ik zó irritant!

Ik maak het mezelf een stuk makkelijker door de pagina’s op alfabetische volgorde te zetten! Dit kun je eenvoudig doen, door bovenaan de pagina’s op ‘titel’ te klikken.

paginas sorteren

Als het voor jou handiger is, kun je de pagina’s ook op datum sorteren, door op ‘datum’ te klikken. En als je echt heel veel pagina’s hebt, kun je natuurlijk ook de zoekfunctie gebruiken die rechts boven het overzicht staat.

P.S. Deze truc kun je ook toepassen in het overzicht van je berichten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *