Stockfoto of fotograaf

Stockfoto’s of fotograaf?

Je begint je eigen bedrijf, je laat een logo/huisstijl en visitekaartjes ontwerpen en je gaat aan de slag. Vaak denken mensen dat als ze een logo en visitekaartjes hebben, dat ze er dan zijn met hun zichtbaarheid. Maar niets in minder waar.

Ook online, in de plaatselijke krant of op beurzen wil je zorgen dat je opvalt. Je wilt zorgen dat mensen je zien, maar belangrijker nog, dat mensen zien wat je doet! Want dat is uiteindelijk je doel: dat mensen je inhuren voor wat je doet of het product kopen dat jij verkoopt.

Tegenwoordig val je niet meer op als je een flyer, website of nieuwsbrief hebt met heel veel tekst over wat je doet of verkoopt. Maar gebruik je foto’s, dan zien mensen in één oogopslag waar het over gaat of wat je verkoopt. Dus conclusie… gebruik beeldmateriaal. En nee, niet van google!!

Foto’s op internet mag je niet zomaar gebruiken voor commerciële doeleinden. Tenzij je er toestemming voor gekregen hebt, maar meestal is dit niet het geval.

Hoe kom ik aan goede foto’s?

Gelukkig bestaan er websites (gratis en betaalde) waar je stockfoto’s kunt kopen. Je betaalt dan voor een door jou gekozen aantal credit’s en daarmee kan je foto’s aanschaffen die je mag gebruiken voor allerlei doeleinden. Voor zowel online als offline. Dit is ideaal voor als je net begint en nog geen budget hebt om een fotograaf in te huren. Maar ook als je geen tastbaar product verkoopt, kan je op deze manier toch bepaalde foto’s aanschaffen die kunnen laten zien wat je doet of waar je ze juist bij kan helpen.

Wil je het persoonlijker? Dat kan! Dan adviseer ik een fotograaf in te huren. Een goede fotograaf inhuren kost geld, maar daar krijg je wel wat voor terug. Want heb jij een eigen winkel, restaurant of atelier? Dan wil je natuurlijk graag laten zien wie je bent, wat je in huis hebt, welke producten je verkoopt en welk team je achter je hebt staan. Ook kan een goede fotograaf ervoor zorgen dat je foto’s voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn.

Ik wil graag stockfoto’s, waar kan ik die kopen?

Betaalde websites hebben vaak een breder assortiment aan foto’s, vector, video en audio. Hieronder staan een aantal websites waar ik bekend mee ben:

Op de volgende website kun je gratis stockfoto’s downloaden:

Er zijn talloze bronnen voor mooi, interessant en origineel beeldmateriaal. En als het er uiteindelijk toch niet voor je bij zit, kun je altijd nog een fotograaf inhuren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *