Reclame op je auto: do’s en don’ts

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, kun je ervoor kiezen om je auto te laten beletteren. Hiermee kun je op een relatief goedkope en gemakkelijke manier veel mensen kennis laten maken met je bedrijf. Zeker wanneer je veel op de weg zit, is reclame op je auto de moeite waard om over na te denken. Maar wat zijn nu de do’s en don’ts op het gebied van autoreclame?

Zorg voor een duidelijke boodschap

Kies een belettering die past bij jouw bedrijf én jouw auto. Het kan zijn dat de kleur van je logo vloekt met de kleur van je auto of misschien wil je een grote belettering op een kleine auto. Denk na over de boodschap die je mee wilt geven. Wil je alleen een logo en website communiceren of wil je er ook een tekst en afbeelding bij?

Allerlei punten waar je over na moet denken wanneer je besluit reclame te plaatsen op je auto. Zorg in ieder geval dat in één opslag duidelijk is wat jouw bedrijf doet, zo bereik je het snelst potentiële klanten. Probeer kleine lettertypes en lange teksten te vermijden, dit is lastig te lezen voor voorbijgangers.
.

>> We hebben een aantal zeer opvallende autoreclames voor je op een rijtje gezet

Een nette auto is pas écht reclame

Zie jij ook wel eens auto’s of vrachtwagens met reclame rijden die erg vies zijn? Daar kunnen potentiële klanten op af knappen. Het doet ons als creatievelingen gewoon een beetje pijn om een auto te zien rijden met een schitterend logo dat amper zichtbaar is door de vuiligheid … Je auto is een rijdend visitekaartje wanneer je besluit reclame te maken. Zorg er dan ook voor dat deze netjes en verzorgd is. Een schone auto staat een stuk betrouwbaarder dan een vieze auto. Een regelmatig uitje door de wasstraat doet wonderen!

Reclame op je auto; op deze vieze vrachtwagen is niets meer te zien

Zou er onder de laag vuil nog ergens een logo of tekst staan?

Welk soort product?

Er zijn verschillende producten die je kunt kiezen wanneer je reclame op je auto wilt. Zo kun je een simpele magneet aanschaffen of een op maat gemaakte stickers. Wil je het groots aanpakken? Dan kun je jouw auto helemaal laten beletteren in jouw huisstijl. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie, we geven je graag vrijblijvend advies.

1 antwoord
  1. Pim zegt:

    Dankjewel voor dit artikel over reclamebelettering op je auto. Het is inderdaad zo dat je erop moet letten dat de boodschap bij jouw bedrijf past. Een leuke afbeelding werkt altijd, tenzij je een heel serieus bedrijf hebt.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *