public post preview

Preview ingepland bericht WordPress delen

Net als op Facebook kun je ook op je WordPress website berichten inplannen. Ideaal als je bijvoorbeeld een keer per maand een schrijfdag hebt, waarop je meerdere blogs schrijft. Die wil je niet allemaal tegelijk publiceren en dus kun je ze op verschillende data inplannen.

Tijdens je vakantie is het ook fantastisch. Terwijl jij op je strandbedje ligt te chillen, verschijnen de blogs die je voor je vakantie ingepland hebt vanzelf.

Er is alleen één nadeel aan het inplannen van berichten: je kunt ze nog niet delen met anderen.

Een ingepland bericht delen

Soms is het fijn om een blog nog even door iemand anders te laten nalezen. Maar doordat je blog nog niet zichtbaar is op je site, moet je je hele verhaal kopiëren en in een Word-bestand of direct in de mail plakken. Of je moet een gastaccount aanmaken, zodat degene die je blog naleest in kan loggen op je site. Best omslachtig en niet efficiënt.

We liepen onlangs zelf tegen dit probleem aan en gingen op zoek naar een oplossing. Die vonden we in de vorm van de gratis plugin Public Post Preview. Je kunt deze plugin direct vanuit je dashboard installeren en activeren.

Nadat je de plugin geïnstalleerd hebt, verschijnt er een extra optie in het blokje ‘Publiceren’: Enable public preview. Als je het vakje voor deze optie aanvinkt, krijg je daarna een link te zien. Als je deze link deelt met degene die je blog naleest, kan hij/zij het bericht lezen, zonder in te loggen op je website.

 

preview ingepland bericht WordPress

Wanneer te gebruiken

 • Als je een blog geschreven hebt en deze door iemand anders wilt laten controleren op schrijffouten
 • Als je samen met iemand anders een blog geschreven hebt en hem/haar het blog wilt laten lezen voordat het gepubliceerd wordt
 • Als je een gastblog plaatst, maar daar nog wat wijzigingen in aangebracht hebt en je de schrijver van het blog deze wijzigingen goed wilt laten keuren
 • Als je klanten early bird toegang wilt geven tot een blog
2 antwoorden
 1. Ellie Schmitz zegt:

  Beste, ik heb geprobeerd de ‘Public Post Review’ plug-in te installeren. Wordt niet gevonden. Misschien omdat ik geen business, maar premium account van WordPress heb en/of de website eindigt op .nl in plaats van .com?

  Zou een van deze feiten of allebei hier debet aan zijn?

  Graag een reactie, ik kijk ernaar uit!
  Hartelijke groet,

  Ellie Schmitz

  Beantwoorden
  • Rosanne zegt:

   Hoi Ellie,

   Er zijn twee verschillende versies van WordPress. WordPress.org is een versie die je kunt downloaden, op je eigen domein kunt zetten en waarbij je vervolgens veel zelf moet doen om een website te maken. Dat is de versie waar wij mee werken.

   WordPress.com is een online variant waarmee je veel sneller een website kunt maken omdat er al meer voor je geregeld is. Je kunt hier alleen niet alle plugins gebruiken waar wij over schrijven. Ik durf niet te zeggen of deze plugins überhaupt beschikbaar is op WordPress.com, het zou kunnen dat, ongeacht je account, de plugin alleen beschikbaar is voor WordPress.org.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *