Love Has No Labels: de kracht van video

Op Valentijnsdag 2015 werd ons tot nu toe meest favoriete video ever opgenomen. Deze video is onderdeel van de Love Has No Labels campagne. Deze campagne is opgezet om vooroordelen weg te nemen. Om dat te kunnen doen, moeten we ons eerst bewust worden dat we vooroordelen hebben. Onderstaande video helpt daarbij.

Fantastisch toch? Wij hebben hem echt al tig keer bekeken en het blijft ontroerend. We zijn niet de enige die daar zo over denken gezien het feit dat deze video op YouTube al meer dan 58 miljoen keer bekeken is. Hoe krachtig kan een korte film zijn?

Kiss Cam

Op Valentijnsdag 2017 is er weer een nieuwe video gelanceerd als onderdeel van de campagne. Ad Council, de organisatie achter Love Has No Labels, heeft hierbij de krachten gebundeld met de National Football League (NFL). De video is opgenomen tijdens de Pro Bowl in Orlando. Een vast onderdeel rondom sportwedstrijden is de Kiss Cam. Op een groot scherm is een beeld met een hartje te zien. Zodra je in beeld komt, is het de bedoeling dat je je partner (als je die bij je hebt) kust. Deze nieuwe video, genaamd ‘Fans of Love’, wijst op de vele vormen van liefde, diversiteit en integratie. En dat wilden we je niet onthouden.

Over Ad Council

Ad Council is een non-profit organisatie. Hun missie is om een select aantal belangrijke publieke problemen te identificeren en mensen te stimuleren actie te ondernemen tegen die problemen. De media doneren veel tijd aan Ad Council om hun campagnes uit te dragen. In 2015 hebben ze voor $1.6 biljoen mediatijd- en aandacht gekregen. Dat is gemiddeld per campagne $30 miljoen.

Ben je benieuwd of jij vooroordelen hebt? Op de website Love Has No Labels kun je een quiz doen (8 vragen) om te ontdekken hoe bevooroordeeld jij bent en te leren hoe je hier iets aan kunt veranderen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *