Laat je website vriendschap sluiten met Facebook

Laat je website vriendschap sluiten met Facebook

bloei oud

Vorige week is de nieuwe website van mijn lieve vriendinnetje Anne-Lies online gegaan. We hebben een paar weken keihard gewerkt (ik aan het ontwerp en de inrichting, Anne-Lies aan de teksten) en we zijn apetrots op het resultaat! Er staat een quote op haar website die ik graag met jullie wil delen, gewoon omdat ie zo fijn is 🙂

Weet je waarom er klaprozen langs de kant van de weg staan? Om te applaudisseren als jij voorbij loopt.”

Tip: Laat je website vriendschap sluiten met Facebook

De website stond net online toen Anne-Lies een mailtje stuurde met het onderwerp ‘Website en Facebook geen vrienden‘. Oh jee! Als een website net online staat, ben je altijd bang dat je iets over het hoofd gezien hebt en niet werkt, maar deze had ik nog niet eerder voorbij zien komen.

bloei oudWat bleek? Ze wilde haar nieuwe website graag delen op haar Facebookpagina, maar als ze de link naar haar website plaatste, liet Facebook de oude website zien. En dat was nou net niet de bedoeling!

Gelukkig is dit ‘probleem’ eenvoudig op te lossen. Facebook heeft hier namelijk een debug tool voor. Als je in Google ‘Facebook debug’ intikt, kom je hem vanzelf tegen. Type in de debug tool de link van je nieuwe website (of pagina) in en klik op debug. Je krijgt daarna een rapport te zien, waar onder andere in staat hoe Facebook de link naar je website toont. Mocht hier nog de oude informatie staan, klik dan boven aan op ‘Fetch new scrape information’. Facebook gaat je website opnieuw bekijken en zal hierbij het nieuwe ontwerp meenemen.

bloei nieuwOp de bovenste afbeelding zie je hoe Facebook de link laat zien voordat de debug tool gebruikt is, op de onderste afbeelding zie je het nieuwe resultaat. Handig hè?!

Er zijn nog meer manieren om invloed uit te oefenen op wat Facebook laat zien als je een link naar je website deelt, maar daar kom ik later op terug.

Onze blogs nooit meer mislopen?

Ontvang onze nieuwsbrief boordevol kennis, belangrijke updates en nieuws over ons vakgebied dan 1x per maand zo in je inbox.
Uiteraard wordt je e-mailadres helemaal nergens anders voor gebruikt en kun je je altijd nog uitschrijven als je toch spijt hebt van al die handige informatie in je mailbox. We snappen goed hoe overweldigend onze bak aan kennis kan zijn, hoor!
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader