Tafel van Hoop

Jonatan Bartling

Tafel van Hoop

Jonatan Bartling

In het verleden mochten we al eens een website maken voor een project van StekJong: Zinzoekers.nl. Toen projectleider Jonatan Bartling op zoek moest naar een website voor de Tafel van Hoop hoefde hij dus niet ver te zoeken en was de weg naar de Lier weer snel gevonden. Een enorm compliment voor ons!

Wat is Tafel van Hoop?

Tafel van Hoop zoekt naar nieuwe vormen van ontmoeting en verdieping, op het raakvlak van kerk en samenleving. In elke tafel wordt een thema uitgediept, met behulp van oude bijbelse verhalen en nieuwe rituelen, met gespreksvragen, oefeningen en livemuziek.

Afgelopen twee jaar heeft Jonatan zo’n 20 tafels georganiseerd op verschillende plekken. Bij Zinzoekers, in een conferentiehotel, zelfs in een synagoge en buiten in de duinen. Mooi om al deze verschillende mensen uit te mogen nodigen aan tafel en te zien hoe verschillende groepen mensen met elkaar in gesprek gaan op zoek naar verdieping. Maar nog liever heeft Jonatan dat anderen geïnspireerd raken en zelf een Tafel van Hoop gaan organiseren. En dat is precies waar het op deze website om draait.

Structuur en gebruiksvriendelijkheid

De website moest duidelijk maken waar de Tafel van Hoop om gaat, maar vooral handvaten bieden om zelf een tafel te organiseren. Met voorbeelden en duidelijke hand-outs, maar ook knipvellen en flyers om zelf te printen. Een DIY-concept voor een geslaagde avond, met ruimte om zelf iets te organiseren en te delen.

tafel van hoop

nieuwe website Tafel van Hoop

Jonatan Bartling

Projectleider
tafelvanhoop.nl

Structuur en overzicht

Jonatan: “Rosanne heeft geholpen om de enorme hoeveelheid informatie te filteren uit de 20 tafels die we inmiddels hadden gedraaid en deze te structuren. Annemieke heeft het voor elkaar gekregen dit overzichtelijk en aantrekkelijk te presenteren. Ook wanneer mijn eigen creativiteit op hol sloeg en ik opnieuw met nieuwe ideeën kwam en waren de dames stellig: “Denk aan je gebruiker, wie zijn dit? Zij moeten hier mee aan de slag”. Het was prettig dat zij mij in heldere taal konden uitleggen, welke zaken wel en welke niet bijdragen aan een goede website, en om te buigen naar een oplossing, zonder mijn eigen ideeën direct de kop in te drukken. De e-flyer is hier een mooi voorbeeld van.”

Hoewel het project voor Jonatan is afgerond, gaat de Tafel van Hoop door. Verschillende organisaties organiseren binnenkort hun eigen Tafel en de Protestantse Kerk Nederland wil het format graag adopteren. Kortgeleden wijdde dagblad Trouw er ook een artikel aan.

Hij zit alweer vol met nieuwe ideeën voor zijn community-project in Amsterdam Noord.
We wachten je belletje af, Jonatan!

Ben jij net als Jonatan ook op zoek naar structuur voor je website? We horen graag van je ;-)

Wil jij net als Hannelore ook zelf minder doen en je website voor je laten werken? We horen graag van je ;-)