Een nieuwe website waarop mensen kunnen genieten van onze prachtige reizen

Local Adventures

Een nieuwe website waarop mensen kunnen genieten van onze prachtige reizen

local adventures website on macbook

Net zo verliefd worden op IJsland als Harm ter Stege van Local Adventures? Met zijn nieuwe website wil hij dat meer mensen kunnen genieten van de prachtige reizen die hij met veel zorg samenstelt.
Dat moet nu wel lukken!

Harm vertelt ons waarom hij een nieuwe site nodig had, wat die voor hem doet en kijkt naar de toekomst.

Van alleen de agenda fixen naar een hele nieuwe website.
Deze opdracht begon klein, maar door de aanpassingen en de mogelijkheden waar we Harm van op de hoogte stelden werd hij steeds enthousiaster.

De nieuwe site van Local Adventures is gebouwd in een andere pagebuilder en door met een andere techniek een custom module te maken voor de reizen konden we de evenementen plugin achterwege laten.

De Opdracht

De Situatie

Omdat zijn oude websitebouwer ergens anders ging werken kwam Harm bij ons terecht.
In eerste instantie wilde hij alleen de agenda gefixt hebben, want die gaf een hoop problemen.

“De agenda module liep iedere keer vast, heel vervelend. Dat is toch het meest bekeken stukje van mijn website. Mensen willen weten wanneer er reizen beschikbaar zijn. Buro Staal heeft dat keurig opgelost, maar toen gingen we verder kijken en werd ik steeds enthousiaster over een nieuwe site met nieuwe opties. En de vormgeving mocht ook wel opgefrist worden.”

In de oude site van Local Adventures zorgde vooral de plugin voor evenementen om een reis te boeken voor problemen. Hierdoor had zijn website regelmatig kuren.

local adventures website on mutilple devices

“Ik werd steeds enthousiaster over een hele nieuwe site door de oplossingen en mogelijkheden van Buro Staal.”

Harm wilde Local Adventures ook een professionelere uitstraling geven.

Het doel

“IJslandse sites zijn echt vreselijk, zien er ouderwets uit en worden nooit geupdate. Dat wilde ik absoluut niet voor mijn site, dat wist ik wel. O ja, ze zijn ook niet responsive en dat moet natuurlijk wel.”

local adventures website op een mobiele telefoon

De aanpak

“Rick en Annemieke hebben goed gekeken naar wat ik mooi vind. We hebben nu meer informatie bij elkaar op een pagina gezet. Op de oude site moest je veel te veel zoeken en rondklikken. Nu is het logischer.”

In de oude site had elke reis een salespagina en een productpagina. En er was ook nog een aparte agenda met alle reizen. Inderdaad behoorlijk onduidelijk. Maar dit is iets waar veel sites die een paar jaar oud zijn last van hebben: aangeplakte stukjes informatie. Aan ons de taak om er weer een logisch geheel van te maken.

Het resultaat

We hebben nu een reispagina gemaakt met alle reizen inclusief de data en prijzen. Er is natuurlijk ook nog een kalender maar geen losse productpagina’s meer. Het boeken van een reis is nu ook veel gemakkelijker, via de Reispagina of de Kalender. Met een sticky knop op desktop en mobiel hoef je nooit meer te zoeken waar je kunt boeken.

De nieuwe pagina’s hebben een betere indeling met een downloadbare pdf voor de paklijst en een horizontale scroll voor het reisschema en duidelijke knoppen. Met nieuwe foto’s hebben we het visueel aantrekkelijk gemaakt waardoor je meteen het gevoel hebt dat je in IJsland bent.

De site ging in februari 2023 live. Harm is heel blij met de backend en onze uitleg hoe hij dingen zelf kan aanpassen. De site is net op tijd klaar voor het nieuwe seizoen. Dus een jaar vol reizen kan weer beginnen!

“Het is door de indeling en de knoppen nu veel gemakkelijker om een reis te boeken.”

Zie jij ook winstkansen in het automatiseren van processen waar veel handmatig werk in zit

En zou je daarvoor graag samenwerken met een team waar de vakkennis en het enthousiasme vanaf straalt? Laten we dan kennismaken. Kunnen we kijken of het klikt. En geven we je gelijk wat tips.

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader