Kleine geluksmomentjes nu een stuk makkelijker te koop

ENGEL.

Kleine geluksmomentjes nu een stuk makkelijker te koop

De opdracht

Realisatie webshop

Voor Sabien Engelenburg, eigenaar van het merk ENGEL. en de webshop Engelpunt.nl ontwikkelden we een WooCommerce webshop. Haar Magento 1 webshop werd niet meer ondersteund en Magento 2 bleek meer gericht op grote e-commerce concerns. Ze vond in WooCommerce een goed alternatief dat zowel voor haar als haar klanten gebruiksvriendelijk is. Ook geeft het haar meer ruimte om de visie en het verhaal achter het merk ENGEL. te vertellen. Door Corona is het lastig om het resultaat in harde cijfers te onderbouwen, maar ze heeft vanuit haar netwerk en klanten veel positieve reacties ontvangen.

Bekijk de website

De Situatie

Bij Buro Staal worden we blij van de bijzondere verhalen van onze klanten. Zo was Sabien, eigenaresse van het merk ENGEL., totaal niet van plan om ondernemer te worden. Als kind knutselde ze vaak met haar oma. Daarom kreeg ze na het overlijden van die oma al haar hobbymateriaal. Hiervan gebruikte ze onder andere stofrestjes om voor haar dochter een extra lange verjaardagsslinger te maken. Daarmee konden ze de huiskamer opfleuren en hadden ze ook een bijzonder aandenken aan oma. Vrienden en familie vielen bij bosjes voor die slinger. Het werd dus al snel een geliefd cadeau. Waar vervolgens betaalde opdrachten uitrolden.

Korte tijd later vrolijkten haar slingers niet alleen huiskamers en babykamers op, maar ook winkels en instellingen. Zo kwam ze op een punt waarop ze het zelf niet meer aan kon en de slingers moest gaan laten maken. Om dat rendabel te maken, besloot ze actief retailers te benaderen. Met succes. Al ondernemend breidde ze haar productassortiment langzaam uit. Maar wel met één centraal thema: duurzame producten die een glimlach op iemands gezicht toveren. Want volgens Sabien dragen kleine geluksmomentjes flink bij aan iemands welzijn. En daar zijn we het helemaal mee eens!

ENGEL webshop op mutiple devices

Sabien’s vorige webshop was gebouwd met Magento 1. Helaas werd deze software vanaf juni 2020 niet meer ondersteund. Ze had zich wel verdiept in de nieuwere versie van Magento, maar deze leek meer geschikt voor grote e-commerce bedrijven. Door in haar netwerk rond te vragen ontdekte ze dat WooCommerce een geschikte optie was voor het MKB. Uiteindelijk kwam ze met ons in contact door een aanbeveling van een andere klant van ons: Studio Roof.

Sabien wilde een webshop die:

 • Haar klanten en website bezoekers een geluksmomentje zou bezorgen
 • Haar zou helpen de zichtbaarheid van haar merk zowel in Nederland te vergroten
 • Zowel voor retailers als particulieren makkelijk te gebruiken zou zijn
 • Voor haar makkelijk bij te houden en uit te bouwen zou zijn
 • Naadloos aan haar boekhoudsysteem en voorraadbeheersysteem gekoppeld kon worden
 • Die haar meer gelegenheid zou geven om het verhaal achter haar merk ENGEL. te vertellen.

Het doel

Zelf vindt ze dat de site nu zowel visueel als qua structuur logischer in elkaar zit. Bovendien vindt ze ‘m aan de achterkant heel fijn werken.

summerbelle product 2 kopie

De aanpak

Sabien koos voor Buro Staal omdat het klikte. Daarnaast was ze onder de indruk van hoe bevlogen de teamleden waren, en hoe ze verantwoordelijkheid namen die verder ging dan een ticket wegwerken. In goed overleg met Sabien hebben we eerst een kort plan van aanpak samengesteld. Zo konden we voor we gingen bouwen goed afstemmen:

 • Welke user flows we voor B2B gebruikers en welke voor B2C gebruikers zouden aanhouden.
 • Het is in WooCommerce niet standaard mogelijk om daar onderscheid in te maken, dus dat moest custom gebouwd worden.
 • Wat volgens ons de meest gebruiksvriendelijke menustructuur was.
 • Welke software aan de website gekoppeld moest worden
 • Welke pagina opbouw we voor de verschillende pagina’s voorstelden. Dat hebben we met wireframes weergeven.
 • Welke kleuren en lettertypes gebruikt zouden worden.
 • Hoe het verhaal achter ENGEL. in de website verweven zou worden. In tegenstelling tot Magento, biedt de combinatie WordPress – WooCommerce standaard een blog dat qua vormgeving naadloos bij elkaar kan aansluiten.

Het resultaat

De Engelpunt.com webshop is in januari 2020 live gegaan. Al snel daarna kwam Corona ons land binnen. Door deze aparte situatie is het lastig om met harde cijfers aan te tonen dat de nieuwe website meetbaar meer resultaat heeft opgeleverd. Wel heeft Sabien veel positieve reacties van klanten en uit haar netwerk gekregen. Onder andere over hoe soepel de webshop op mobiel laadt, en over hoe gebruiksvriendelijk deze is. Toen in maart 2020 vanwege de lockdown de retail lange tijd platlag, maakte de nieuwe site het een stuk makkelijker om zich meer op B2C klanten te richten. Met behulp van Buro Staal kon Sabien social marketing optuigen en dat heeft haar naar eigen zeggen door deze kwetsbare periode heen geholpen.

“Fijn om weer een webshop te hebben die echt van deze tijd is. Het verhaal achter ons bedrijf is in vergelijking met de vorige site beter zichtbaar. Buro Staal heeft veel kennis in huis, en weet dat op een praktische, toegankelijke manier te delen. Maak daar vooral gebruik van!”

Hik jij ook tegen het vervangen van Magento 1 aan

En zoek je een bureau met WooCommerce specialisten die niet alleen code maar ook gewoon jouw taal spreken? Bel ons dan gewoon even. Dan maken we kennis. Kunnen we kijken of het klikt. En geven we je gelijk wat tips.

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader