WordPress tekstkleur aanpassen

WordPress tekstkleur aanpassen

Steeds vaker krijg ik de vraag hoe je (letterlijk) kleur aan je tekst kunt geven. Als je in de tekst de nadruk op een aantal woorden of zinnen wilt liggen, kun je deze tekst natuurlijk dik gedrukt maken, maar het is ook leuk om die tekst een andere kleur te geven. Bijvoorbeeld de kleur van je huisstijl. Maar hoe kun je nu precies die WordPress tekstkleur aanpassen?

Delen van je tekst een andere kleur geven

Om delen van je tekst een andere kleur te geven, selecteer je de betreffende tekst en klik je op de ‘A’ in de editor. Je krijgt dan een kleurpalet te zien, waar je direct een kleur van kunt kiezen door er op te klikken. De tekst krijgt nu die specifieke kleur.

WordPress-tekstkleur-aanpassen

Het kleurpalet is niet zo uitgebreid, waardoor de kans groot is dat de kleur die jij wilt gebruiken er niet tussenzit. Geen enkel punt, je kunt deze namelijk zelf toevoegen! Klik hiervoor op het woord ‘Aangepast’ dat onder het kleurpalet staat. Je krijgt nu onderstaande pop-up te zien.

Je kunt hier op drie verschillende manieren je kleur bepalen:

  1. Voer de RGB waardes in achter de ‘R’, ‘G’ en ‘B’
  2. Voer de hex code in achter de ‘#’
  3. Versleep het rondje (op de afbeelding rechts boven bij het groene pijltje) totdat je de kleur gevonden hebt die je wilt gebruiken

Als je de juiste kleur geselecteerd hebt, klik je op OK en krijgt de geselecteerde tekst die specifieke kleur. De kleur blijft daarna bewaard in je kleurenpalet en is te zien onder het woord ‘Aangepast’.

WordPress tekstkleur aanpassen op heel je website

Als je de tekstkleur op heel je WordPress website aan wilt passen, kun je dit het beste in CSS doen. Dat is een bestand dat de hele opmaak en kleurstelling van je website regelt. Alles wat je daar in aangeeft, geldt (over het algemeen) voor de hele website. Je kunt daar dus bijvoorbeeld instellen dat de tekstkleur op je hele website antraciet moet zijn en dat je tussenkopjes paars moeten worden. Zodra je daarna een tussenkopje maakt, wordt deze automatisch paars en hoef je dat niet meer via de kleuroptie in de editor te doen.

Kleur inspiratie

Weet je niet zo goed welke kleuren je wilt gebruiken op je website en ben je op zoek naar inspiratie? Dan moet je echt even op de website design-seeds.com kijken. Hier vind je hele gave kleurpaletten. Via de optie ‘Palette search’ kun je zoeken. 

Update:

In de nieuwe blok editor van WordPress (Gutenberg) zit de kleurkeuze op een andere plek. Zodra je het betreffende blok gekozen hebt, kies je in de zijbalk voor Color Settings. Daar kan je de tekstkleur en achtergrondkleur van het blok wijzigen.

Hoe is het met het onderhoud van jouw website gesteld?
Enig idee waar je kunt zien hoeveel updates er zijn en waarom het belangrijk is dat je die uitvoert? Nee? Lees dan nog even verder in deze blog 🙂

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader