WordPress pagina beschermen met een wachtwoord

WordPress pagina beschermen met een wachtwoord

Het liefst wil je natuurlijk dat alle bezoekers die op je website komen ook al je pagina’s lezen, zodat ze exact weten wie jij bent, waar je gevestigd bent en wat je allemaal voor hen kunt betekenen. Maar het kan ook wel eens voorkomen dat je informatie op je website plaatst die je maar met een beperkt aantal mensen wilt delen. Met een specifieke doelgroep.

Bijvoorbeeld een bericht met een aanbod dat alleen voor vaste klanten geldt of een pagina met een prijslijst.

Je zou die informatie natuurlijk niet op je website kunnen zetten, maar naar je doelgroep kunnen mailen. Maar als je dan nog iets wilt wijzigen, moet je er altijd weer een mail achter aan sturen.

Zal ik je een geheimpje vertellen? Het kan ook anders!

Pagina of bericht beschermen met een wachtwoord

De handelingen om een pagina of bericht te beschermen, zijn exact hetzelfde. Omdat ik het zo stom vind staan als over ‘de pagina of het bericht’ staat, heb ik het vanaf hier alleen over ‘de pagina’. 

Je kunt een WordPress pagina beschermen met een wachtwoord. Je hoeft hier geen plugin voor te installeren of extra fratsen voor uit te halen. Het is een functie die standaard aanwezig is. Het voordeel van deze functie is dus dat je de informatie die je af wilt schermen voor ‘het grote publiek’ toch op je website kunt zetten én op elk gewenst moment kunt aanpassen. Het wachtwoord mail je naar je doelgroep, zodat zij wel toegang hebben tot de pagina of het bericht.

Om een WordPress pagina te beschermen met een wachtwoord, moet je eerst een nieuwe pagina maken of een bestaande pagina openen. Aan de rechterkant zie je een blokje ‘Publiceren’. In dit blokje staat een rijtje met ‘Status’, ‘Zichtbaarheid’ en ‘Onmiddellijk publiceren’. De optie ‘Zichtbaarheid’ staat standaard op Openbaar. Dat wil zeggen dat iedereen de pagina kan lezen. Om dit aan te passen, klik je op Bewerken.

Pagina beschermen met wachtwoord

Er worden nu een aantal nieuwe opties zichtbaar, waaronder Beschermd met wachtwoord. Selecteer die optie. Je krijgt nu de mogelijkheid om een wachtwoord in te vullen. Typ het wachtwoord en klik daarna op OK.

Bericht beschermd met wachtwoord

Je kunt de pagina daarna afmaken op de manier zoals je gewend bent. Als je klaar bent, klik je op Publiceren (of Bewerken als je de pagina al eerder gepubliceerd had). De pagina staat nu online en wordt beschermd door een wachtwoord! Als je de pagina toch voor iedereen toegankelijk wilt maken, kun je in het blokje ‘Publiceren’ bij Zichtbaarheid de optie ‘Openbaar’ selecteren en de pagina bijwerken.

Beschermd met wachtwoord

 

 


 Deze methode is met name geschikt als je slechts één pagina wilt afschermen. Wil je meer pagina’s afschermen (bijvoorbeeld omdat je een membership site wilt maken), dan komt daar veel meer bij kijken. Wil je daar meer over weten? Ik vertel je er graag over!


 

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader