Wil jij reacties op je website?

Wil jij reacties op je website?

Inmiddels is WordPress een platform waar complete websites mee gebouwd worden, maar ooit is het begonnen als blogplatform. En op blogs, wil je kunnen reageren. Vandaar dat je op iedere pagina en in elk bericht een reactieformulier kunt activeren. De geplaatste reacties komen (na jouw toestemming) onder de pagina of het bericht te staan en jij kunt daar natuurlijk ook weer op reageren. Maar hoe stel je die reacties nou precies in?

WordPress reacties: Algemene instellingen
De basisinstellingen vind je in het dashboard onder Instellingen -> Reacties. Hier kun je aangeven of er überhaupt gereageerd mag worden op je website en of die reactie direct geplaatst mag worden of dat jij er eerst toestemming voor moet geven. Op onderstaande afbeelding kun je zien hoe de reactiemogelijkheden op mijn website ingesteld staan.

Reatie-instellingen

WordPress reacties: Instellingen per pagina/bericht
Je kunt de algemene instellingen per pagina of bericht overschrijven. Stel dat je hebt aangeven dat er niet gereageerd mag worden op je website. Vervolgens bestaat je bedrijf vijf jaar en schrijf je daar een mooie blog over. Dan is het natuurlijk toch wel leuk als mensen je kunnen feliciteren. Je kunt dan voor deze ene blog instellen dat daar wel op gereageerd mag worden. Dat doe je bij het bericht zelf (dit geldt overigens ook voor pagina’s).

Open het bericht. Rechts bovenin open je de scherminstellingen. Hier staat twee keer de mogelijkheid ‘Reacties’. De eerste ‘Reactie’ zorgt dat je de instellingen aan kunt passen, de tweede ‘Reactie’ zorgt ervoor dat je zelf reacties toe kunt voegen vanuit je dashboard.

Scherminstellingen-reacties

Nadat je beide opties aangevinkt hebt, verschijnen er helemaal onderaan de pagina twee nieuwe opties. Je kunt hier nu aanvinken of er wel of niet gereageerd mag worden op dit specifieke bericht (of pagina). Je kunt er ook zelf een reactie aan toevoegen.

Reacties-per-bericht

Een overzicht van alle reacties vind je in het dashboard onder ‘Reacties’.  Als je met je muis over een reactie gaat, verschijnen er een aantal nieuwe opties, waaronder ‘beantwoorden’. Als je daar op klikt, kun je direct reageren op de reactie en wordt jouw reactie (vanuit jouw naam) ook onder het bericht geplaatst.

Dit is misschien een open deur, maar echt er zijn mensen die het niet doen: reageer terug! Als mensen de moeite doen om op je bericht of pagina te reageren, geef dan een reactie terug zodat ze weten dat je hun reactie gelezen hebt. Stellen ze een vraag? Probeer antwoord te geven. Op die manier bouw je een band op met je bezoekers.

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader