Weg met die opmaak!

Weg met die opmaak!

Zondag kreeg ik via Facebook een berichtje van een klant. Ze was op Ibiza en wilde een pagina op haar website bijwerken. Ze had een stukje tekst van Facebook gekopieerd en op de pagina geplakt. Toen ze naar het resultaat keek, zag ze dat het stukje tekst dat ze gekopieerd had zwart was, terwijl de rest van de tekst op de pagina wit is. Ze had het gekopieerde stukje zelf niet zwart gemaakt en het lukte haar ook niet om het wit te krijgen. Hoe zit dit?

Wat hier gebeurt is het volgende: met de tekst wordt ook de opmaak van de tekst (in dit geval de tekstkleur) mee gekopieerd. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld iets van een website, van Facebook of uit Word kopieert. Heel irritant natuurlijk, want je wilt dat alle tekst dezelfde kleur heeft. Je kunt dit probleem gelukkig heel eenvoudig oplossen, door in één klik de opmaak te wissen.

Opmaak wissen

Selecteer de tekst die qua opmaak afwijkt en klik in de werkbalk op het gummetje. Klaar. That’s it. Easy peasy lemon squeezy! Ging alles maar zo makkelijk hè? Houd er wel rekening mee dat je hier alle opmaak mee verwijderd, dus ook cursieve opmaak e.d. en vergeet de pagina niet opnieuw op te slaan.

Mocht je trouwens maar één rij symbolen in de werkbalk zien, klik dan even op het laatste symbool. De tweede rij komt dan ook in beeld.

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader