Timemanagement: plan berichten in!

Timemanagement: plan berichten in!

Vandaag een tip over timemanagement. Het kan gebeuren dat je op een specifiek moment een nieuws- of blogbericht op je website wilt plaatsen, maar dat je er eigenlijk geen tijd voor hebt. Omdat je op dat moment bijvoorbeeld in bespreking zit, een evenement aan het coördineren bent of naar de ouderavond van je kids moet. Hoe ga je dat dan regelen?

Berichten inplannen

inplannenWordPress heeft hier een hele fijne oplossing voor. Je kunt namelijk, net als op je Facebookpagina, berichten inplannen! Dit geeft je de mogelijkheid om het bericht al eerder klaar te zetten en pas op het gewenste tijdstip te publiceren.

Als je een nieuw bericht maakt, zie je aan de rechterkant een blokje met ‘Publiceren’. Normaal gesproken maak je het bericht aan, klik je daarna op Publiceren en staat je bericht online.

Later publiceren

publicerenAls je een bericht gemaakt hebt dat je niet direct wilt publiceren, maar op een later tijdstip, klik je achter ‘Onmiddelijk publiceren’ op bewerken. Er verschijnt dan een extra regel waar je een datum en tijdstip in kunt vullen. Vul hier de datum en het tijdstip in waarop jij je bericht wilt publiceren. Klik daarna op OK. Je zult zien dat in de blauwe button nu niet meer Publiceren, maar Inplannen staat. Door op Inplannen te klikken, wordt het bericht pas gepubliceerd op de door jouw gekozen datum en tijdstip. Handig hè?

Stel de goede tijdzone in

Wel nog even één ding om op te letten: zorg dat je tijdzone goed ingesteld staat! Als WordPress niet weet in welke tijdzone je woont, kan het gebeuren dat je bericht als nog niet op het goede moment gepubliceerd wordt. Je kunt je tijdzone instellen bij Instellingen -> Algemeen.

Tijdzone

Het is ook mogelijk om op deze manier pagina’s op een later tijdstip te publiceren. Ideaal als je bijvoorbeeld een verkooppagina wilt maken met een speciaal aanbod dat op een specifieke dag en tijdstip in gaat. Zo weet je zeker dat het aanbod ook echt pas vanaf dat moment online staat!

 

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader