Speciale karakters in WordPress

Speciale karakters in WordPress

En dan bedoel ik niet je baas die altijd loopt te zingen, je collega die minimaal drie dagen per week chagrijnig is of je schoonvader met zijn schuine grappen. Nee, ik heb het over andere karakters.

Ik heb regelmatig speciale karakters nodig in een WordPress tekst. Bijvoorbeeld het ©-teken om aan te geven dat ergens copyright op van toepassing is, het ®-teken om aan te geven dat een product als merk gedeponeerd is of m² om aan te geven hoe groot een bepaalde oppervlakte is. Maar hoe krijg je die speciale karakters in je tekst? Voor de meeste karakters zijn er sneltoetsen, maar die ken ik niet allemaal uit mijn hoofd. En dat hoeft ook niet, want WordPress heeft hier een handige functie voor! En omdat het vandaag woensdag #WordPresstipdag is, zal ik je vertellen welke functie dat is. Lief hè? ♥

Tip: Speciale karakters in WordPress

Weet je hoe ik speciale karakters in een tekst plaatste voordat ik deze functie leerde kennen? Ik opende een Word-document, voerde daar het teken in dat ik zocht, kopieerde het en zette het in mijn WordPress tekst. Daarna moest ik vaak nog zorgen dat het lettertype- en grootte hetzelfde was. Vrij omslachtig en tijdrovend voor één zo’n karaktertje. Had ik toen maar geweten dat het zoveel makkelijker kan!

Het is namelijk echt heel simpel: in de werkbalk van je editor zit een ‘Speciaal karakter’-knop.

Button speciale karakters

 

Als je daar op klikt, krijg je een pop-up scherm met allemaal speciale karakters. Het enige dat je hoeft te doen, is het speciale karakter dat je nodig hebt aan te klikken.

speciale karakters

Je kunt er ook meerdere achter elkaar aanklikken, dan verschijnen ze achter elkaar in de editor. Klik daarna op sluiten en doe een dansje omdat het zo makkelijk is :-D. Ik weet zeker dat deze tip je tijd (en frustratie) gaat besparen!

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader