Facebook domein verificatie

Facebook domein verificatie

Tot half 2017 was het mogelijk om de weergave van een link die je deelde op Facebook te bewerken. Je kon de titel en de omschrijving wijzigen en een andere foto toevoegen.

Omdat hier veel misbruik van gemaakt werd, heeft Facebook deze optie geschrapt. Er valt iets voor te zeggen, maar als website eigenaar is het niet heel fijn, omdat je ook je eigen previews niet meer kon wijzigen. We schreven in juli al over het hoe en waarom van deze wijziging en over hoe je met de plugin Yoast SEO de Facebook link preview toch aan kon passen. Toch blijft het aanpassen binnen Facebook prettiger, omdat je dan bijvoorbeeld een aantal keer een andere omschrijving en foto toe kunt voegen om te kijken of er dan meer gereageerd wordt.

Link previews aanpassen na Facebook domein verificatie

Inmiddels is het weer mogelijk om binnen Facebook de link previews aan te passen. Hoera! Je moet hier wel eerst even iets voor doen, namelijk je domein verifiëren. Het kan dus alleen bij domeinen waar je toegang toe hebt. Hieronder een stappenplan voor Facebook domein verificatie.

  1. Maak als eerst een Facebook Business Manager account aan. Dit is in een paar tellen gebeurd. Voeg daarna je Facebook pagina toe.

Facebook business manager

  1. Klik daarna rechts boven op “Bedrijfsinstellingen”. Aan de linkerkant krijg je een aantal opties te zien. Kies voor “Domeinen”.
  2. Klik op “Een nieuw domein toevoegen”. Voeg je domein in (zonder http(s)://www. ervoor) en klik op “Domein toevoegen”.

Facebook domein verificatie - domein toevoegen

  1. Het domein is nu toegevoegd, maar moet nog geverifieerd worden. De verificatie is een manier om te bewijzen dat jij echt eigenaar van het domein zijn. Anders zou je elk domein toe kunnen voegen en heeft het nog geen zin. Er zijn twee manieren om een domein te verifiëren: via de DNS of door een HTML-bestand te uploaden. Wij gaan voor de laatste optie.

Facebook domein verificatie - bestand uploaden

  1. Download het verificatiebestand. Maak via een FTP-programma verbinding met je domein en upload het bestand naar de map waar je website staat. Als je zelf geen toegang hebt of dit ingewikkeld vindt, mail het bestand dan naar degene die je website gebouwd heeft of beheert.
  2. Nadat het bestand geüpload is, klik je op “Verifiëren”. Als alles goed is gegaan, krijg je de melding dat je domein geverifieerd is.
  3. Klik op “Pagina’s toewijzen”. Type de naam van je Facebook pagina in en wijs deze toe. Als het goed gegaan is, zie je je pagina daarna staan bij “Pagina’s”.

Facebook domein verificatie - pagina toewijzen

Als je alle stappen goed doorlopen hebt, zou het nu mogelijk moeten zijn om de preview links aan te passen. Ga naar je Facebookpagina, deel een pagina of bericht van je website en leef je uit!

 

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader