Waarom het niet eng is om zelf je website te onderhouden

Waarom het niet eng is om zelf je website te onderhouden

Heb jij goede voornemens gemaakt voor 2015? Ik wel, zowel persoonlijk als zakelijk. Mijn persoonlijke goede voornemens zijn heel cliché: gezond eten en meer bewegen. Tot nu toe lukt dat icon_smile Waarom het niet eng is om zelf je website te onderhouden Mijn zakelijke voornemens zijn om Buro Staal nog beter op de kaart te zetten zodat ik nog meer mensen kan helpen met hun online zichtbaarheid.

Wat staat er bij jou op het lijstje goede voornemens? Stiekem hoop ik dat er tussen staat ‘mijn website beter bijhouden‘, mocht je dat nog niet doen. Ik merk dat veel mensen het eng vinden om hun website zelf bij te houden. Stel je voor dat je op een verkeerde knop drukt en je alles kwijt bent!

Ik zal je alvast gerust stellen: als je je puur bezig houdt met het wijzigen van teksten/afbeeldingen op pagina’s en in berichten is het onmogelijk om heel je website ‘kapot te maken’. Het is wel mogelijk om alle tekst van je pagina per ongeluk te verwijderen…

Lang leve de WordPress revisies

revisiesOeps, heb ik je nu bang gemaakt? Dat was niet de bedoeling hoor. En het is ook niet nodig! Want stel dat je per ongeluk alle tekst verwijderd, dan kun je die gewoon weer terughalen!

Als je een bericht of een pagina bewerkt, zie je aan de rechterkant in het blokje ‘Publiceren’ het woordrevisies staan met daarachter een getal en een link (bladeren). Een revisie is een vorige versie van je bericht op pagina.

Op de foto in het voorbeeld geeft het getal aan dat er 7 voorgaande versies van dit bericht bewaard gebleven zijn. Mocht je per ongeluk een stuk van je tekst, een afbeelding of alle inhoud van je pagina verwijderd hebben, dan kun je via de revisies een vorige versie van je bericht of pagina terug halen waar de tekst/afbeelding nog in staat.

Klik op de link ‘bladeren’. Je krijgt daarna een scherm te zien zoals op de foto hieronder. Met de blauwe schuifjes boven in kun je de verschillende revisies opzoeken. Elk verticaal grijs streepjes is een revisie. Als je rechts boven het vakje voor ‘Twee revisies vergelijken’ aanvinkt, kun je twee versies met elkaar vergelijken.

Revisies-vergelijken

In de tekst aan de linkerkant zie je een aantal rode vlakken: dit is tekst die gewijzigd of verwijderd is. In de tekst aan de rechterkant zie je in de groene vlakken die nieuwe versie  van deze stukken tekst.

Heb je een revisie gevonden die je terug wilt zetten? Klik dan rechts boven op ‘Deze revisie terug zetten’. De inhoud van de revisie wordt dan weer in het bericht of de pagina geladen, waardoor jij weer opgelucht adem kunt halen.

Je hebt nu geen smoesjes meer: maak je goede voornemen waar en ga aan de slag met je website! En als het niet lukt, weet je me te vinden icon_smile Waarom het niet eng is om zelf je website te onderhouden

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 28 recensies
js_loader