Facebook Page Plugin op je WordPress website

De Facebook like box is niet meer. Facebook heeft in juni 2015 besloten dat het tijd werd voor iets anders. De Facebook like box heeft daarom plaats moeten maken voor de Facebook Page Plugin. Ook deze kan gewoon op je website geïntegreerd worden, alleen werkt het net even iets anders.

Facebook Page Plugin maken

Ga naar de developers Facebook Page Plugin pagina van Facebook en vul de gevraagde gegevens in:

 • Facebook Page URL: de link van je facebookpagina. Deze kun je vinden door je Facebookpagina te bezoeken en de link te kopiëren die in je browserbalk zichtbaar is.
 • Tabs: als je hier niets in vult, toont de plugin alleen je omslagfoto en de vrienden die je pagina leuk vinden (zoals in onderstaand screenshot). Het is echter ook mogelijk om je tijdlijn en je evenementen te laten zien en mensen direct berichten naar je pagina te laten sturen. Als je dat wilt, vul je hier ‘timeline’, ‘events’ of ‘messages’ in. Wil je alles laten zien? Plaats dan de drie woorden met komma’s er tussen.
 • Width: is de ruimte waar je de plugin wilt plaatsen beperkt? Geef dan hier de maximale breedte in pixels aan.
 • Height: is de ruimte waar je de plugin wilt plaatsen beperkt? Geef dan hier de maximale hoogte in pixels aan.
 • Use Small Header: als je deze optie aanvinkt, wordt je header smaller getoond. De call to action button verdwijnt en je omslagfoto is nauwelijks zichtbaar.
 • Adapt to plugin container width: als je deze optie aanvinkt, probeert de plugin zich automatisch aan te passen aan de ruimte waarin hij geplaatst wordt.
 • Hide cover Photo: wil je je omslagfoto helemaal niet laten zien? Vink dan deze optie aan.
 • Show Friend’s Faces: wil je de foto’s van vrienden die de pagina leuk vinden niet laten zien? Vink dan deze optie aan.

facebook page plugin

Onder de instellingen zie je een preview van hoe de plugin getoond zal worden. Als je tevreden bent, klik je op ‘Get Code’.

facebook page plugin code

Facebook Page Plugin op je WordPress website plaatsen

 1. Log in op je website en ga naar ‘Widgets’.
 2. Zoek de widget ‘tekst’. Klik er op en selecteer de widget ruimte waar je Facebook Page Plugin getoond moet worden. Klik daarna op ‘Widget toevoegen’.
 3. Geef de widget eventueel een titel.
 4. Ga terug naar de code van je Facebook Page Plugin. Kopieer eerst het onderste stukje code bij #2 en plak dat in je tekst widget.
 5. Kopieer daarna het stukje code bij #1 en plak dat in de tekst widget direct onder de code die je net geplaatst hebt. Klik daarna op opslaan.
 6. Switch naar de voorkant van je site en bewonder je nieuwe Facebook Page Plugin!

facebook page plugin resultaat

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *