Facebook omslag maken

facebook_omslag_floranedDe grote foto die je achter je profielfoto op Facebook kunt plaatsen wordt ook wel ‘omslag’ of ‘header’ genoemd. Je kunt deze ruimte gebruiken om te laten zien wie jij bent of wat je leuk vindt. Voor bedrijven is het een mooie plek om zich te profileren en zo rond de feestdagen zien we op deze plek de beste wensen voor het nieuwe jaar verschijnen.

Je kunt in je omslag één enkele foto plaatsen, maar je kunt er ook een leuke collage voor maken of een foto bewerken. Hoe je dat kunt doen? Er zijn meerdere opties om een Facebook omslag te maken, waarvan we er hier twee uit lichten.

Facebook omslag maken met GIMP

Het meest bekende programma om een foto te bewerken, is Adobe Photoshop. Aan dit programma hangt echter een prijskaartje. Het gratis alternatief voor Photoshop is GIMP. Nog niet bekend met dit programma? Hier vind je een handleiding. De afmeting van de Facebook omslag is 851 x 315 pixels. Maak een nieuw bestand met deze afmetingen en leef je uit!

piZapFacebook omslag maken met PiZap

Als je GIMP te ingewikkeld vindt, kan het ook makkelijker met piZap. Je kunt hier inloggen met je Facebook account en vervolgens gelijk aan de slag gaan. Kies voor de optie ‘Timeline Covers’ en beslis of je een collage wilt maken, een foto wilt bewerken, een kant-en-klare achtergrond wilt hebben of een foto via je webcam wilt maken. Als je klaar bent, klik je rechtsboven op ‘save’. Als je daarna voor de optie ‘download’ klikt, kun je de foto op je computer opslaan, zonder dat deze gelijk op Facebook getoond wordt. Ook handig dus om gewone foto’s te bewerken die je ergens anders voor wilt gebruiken!

 

Aanvulling december 2015:

Facebook omslag maken met Canva (♥ favoriet)

Een andere, superleuke en eenvoudige tool die ik tegenwoordig vaak gebruik is Canva. Je kunt een gratis account aanmaken en/of inloggen met je Facebook of Google account.

Wat ik in Canva heel fijn vind, is dat je niet hoeft na te denken over formaten. Je kunt kiezen waar je een afbeelding voor wilt maken en Canva zorgt voor de juiste afmetingen. Zo kun je eenvoudig een Facebook omslag maken, maar ook een post voor Instagram of Pinterest, een omslagfoto voor YouTube of Google+ of een Facebook advertentie.

canva formaten

Nadat je het formaat hebt gekozen, kun je achtergronden, iconen, lijntjes, tekst, vormen, afbeeldingen etc. toevoegen. Er zijn een aantal standaard (achtergrond)afbeeldingen die je gratis kunt gebruiken. De rest is betaald ($ 1 per stuk), maar je kunt ook je eigen afbeeldingen uploaden. Zo heb ik net onderstaande Facebook cover gemaakt, inclusief mijn eigen tekst en logo!

Van samen sparren naar inspireren en creeren

Pluspunt: alles wat je gemaakt hebt, wordt opgeslagen in je account. Als je dus een foutje hebt gemaakt of een oud ontwerp wilt hergebruiken, is dat geen enkel probleem. Handig!

Hoe is het met het onderhoud van jouw website gesteld?
Enig idee waar je kunt zien hoeveel updates er zijn en waarom het belangrijk is dat je die uitvoert?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *