Facebook like button op je WordPress website

In een eerdere blog heb ik uitgelegd hoe je een Facebook like box op je WordPress website kunt plaatsen. Wil jij liever geen hele like box, maar alleen een like button op je website? Dat kan natuurlijk ook! Ik leg je in deze blog uit hoe je eenvoudig een Facebook like button op je WordPress website kunt plaatsen zonder gebruik te maken van een plugin.

Like button maken

Ga naar de developers omgeving van Facebook om de code voor je Facebook like button te maken: https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-button/.

Facebook like button op je WordPress website

Vul bij ‘URL to Like’ de link van je Facebook pagina in. Als je nog geen mooie link hebt, bezoek je je eigen pagina en kopieer je de link die in de browserbalk staat. Bij ‘Width’ kun je ingeven hoe breed de button + tekst maximaal mag worden. Als je aan een breedte van je sidebar of footer vast zit, vul je hier een breedte in, anders kun je dit vak ook leeg laten. Kies bij ‘Layout’ welke laytout je wilt voor je button. In het vak er onder krijg je direct een voorbeeld te zien. Er zijn vier opties:

 • Standard: een vind-ik-leuk button en de tekst hoeveel vrienden de pagina leuk vinden
 • Box_count: een vind-ik-leuk button met daarboven het aantal likes (groot)
 • Button_count: een vind-ik-leuk button met daarnaast het aantal likes (klein)
 • Button: alleen een vink-ik-leuk button

Bij ‘Action’ kies je voor ‘like’. Met ‘Show Friends’ Faces’ kun je aangeven of je de foto’s van vrienden wilt laten zien die de pagina geliked hebben. Met ‘Include Share Button’ kun je ook een button toevoegen om de pagine te delen.

Als je alles ingesteld hebt, zoals je zou willen, klik je op de knop ‘Get Code’.  Je krijgt onderstaand scherm te zien. Bovenin staan vier opties, kies het tabblad ‘IFRAME’. Kopieer alle code van ‘<iframe…  tot iframe>’. Klik de pagina nog niet direct weg. Als je like button niet goed is, kun je de button direct aanpassen en de nieuwe code opvragen.

Facebook like button code

 

Facebook like button op je WordPress website plaatsen

Log in op je WordPress website en ga naar de plek waar je de button wilt plaatsen. Dit kan in een bericht, op een pagina of in een widget. Als je voor een widget kiest, ga je naar ‘Weergave’ – > ‘Widgets’. Bepaal waar je je like button wilt tonen (meest gebruikelijk is in de sidebar of in de footer). Klik aan de linkerkant op de widget ‘Tekst’, selecteer in welke widgetruimte je de like button wilt plaatsen en klik op ‘Widget toevoegen’. Je kunt de widget ook direct naar de widgetruimte slepen.

Facebook like box widget

Geef de widget een titel en plak in het tekstgedeelte de code die je gekopieerd hebt. Klik daarna op de knop ‘Opslaan’ en voilà, je hebt een Facebook like button op je WordPress website zonder een plugin te hebben gebruikt! Wil je de button liever op een pagina of in een bericht? Selecteer dan het ‘HTML’ tabblad van de editor en plak daar de code in.

Facebook like button widget

Hier onder zie je mijn Facebook like button. Schroom niet om gelijk even een like te geven!

En, staat er nu een schitterende Facebook like button op je WordPress website? Laat het weten in een reactie, dan krijg je van mij een like!

9 antwoorden
 1. Yasmin zegt:

  Het werkt niet :-( Ik wil onder mijn blogbericht een icoon. Als ik op Get Code klik krijg ik een ander scherm dan jij aangeeft in je blog. Ik krijg geen tabbladen te zien en andere tekens enzo. Ik krijg dit en ik snap niet wat ik nou moet doen…:
  1. Include the JavaScript SDK on your page once, ideally right after the opening tag.

  (function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”;
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
  }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

  2. Place the code for your plugin wherever you want the plugin to appear on your page.

  Beantwoorden
 2. Lola zegt:

  Hello hello,

  ik kom niet eens bij de i-Frame. Ik krijg een scherm te zien met 2 opties:

  1. Include the JavaScript SDK on your page once, ideally right after the opening tag.
  2. Place the code for your plugin wherever you want the plugin to appear on your page.

  Nergens staat die balk waar iframe tussen staat. Daarom zie ik ook de LIKE button niet op mijn pagina’s.

  Enig idee hoe dit verholpen kan worden of doe ik iets fout?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *