5 tips bij het kiezen van een goede profielfoto voor social media

Gastblog door Martine Sollie van De Fotograficus

Bijna iedereen heeft wel een Facebook profiel, een Twitter account of een LinkedIn profiel. Overal wordt er een profielfoto van je gevraagd. En logisch ook; beelden worden veel eerder bekeken dan tekst. Profielen met foto worden beter bekeken dan profielen zonder.

Je ziet vervolgens de meest uiteenlopende foto’s verschijnen. Wat maakt een foto nou een tot een goede profielfoto voor social media? In deze blog geef ik jullie 5 tips voor een goede profielfoto voor social media.

Goede profielfoto voor social mediaTip 1: Sta er zelf op

Het lijkt een open deur. Maar hoe vaak kom je niet foto’s tegen van een hobby, een afbeelding van een logo of van de hond? Mensen willen weten wie jíj bent. Zeker in geval van een zakelijk profiel (LinkedIn) gaat het om de mens die het werk doet. Er wordt – zeker in deze tijd – zaken gedaan met mensen, met jóu. Dus: ja, sta er zelf op!

Tip 2: Laat je gezicht zien

Als je er dan toch op staat, laat dan je gezicht zien. En dan met name je ogen. En nog mooier: kijk dan ook de camera in. Weg met de zonnebrillenfoto’s! Weg met hoeden of petten die zorgen voor donkere schaduw over je ogen. Aan het gezicht en de ogen van iemand kun je een heleboel aflezen.

Tip 3: Laat de uitstraling overeenkomen met jou en/of je werkzaamheden

Wat voor profielfoto verwacht je bij een accountant?
Wat voor profielfoto verwacht je bij een surf leraar?

Juist, mensen hebben bepaalde verwachtingen. Niet dat je daar altijd aan moet voldoen, maar je wilt wel de juiste uitstraling. Eentje die bij jou en bij je beroep past. Dit vergoot het vertrouwen. Een Hawaii shirt bij een surf leraar: oke. Een Hawaii shirt bij een accountant? Minder oke…

Goede profielfoto voor social mediaTip 4: Smile!

Een lachend iemand is prettiger en aantrekkelijker om naar te kijken. Wist je dat lachende mensen meer wordt gegund? Dit wil niet zeggen dat je van oor tot oor moet lachen, maar kijk in ieder geval vrolijk.

Tip 5: Zorg voor een kwalitatief goede foto

De laatste tip is meer een technische. Zorg dat je een foto in goede resolutie hebt. En zorg dat je een foto hebt die op klein formaat goed zichtbaar is. Een rustige achtergrond is prettig, zodat mensen zich op jou kunnen focussen.

Een professionele foto laten maken is, gezien bovenstaande tips, een goede investering. Hier kan ik je uiteraard bij helpen. 

Succes met het kiezen van een goede profielfoto voor social media!

Martine Sollie
De Fotograficus

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *